Пропускане към основното съдържание

тениска с че гевара



Легендите никога не са светци. Винаги я има тъмната страна, винаги раздвояват публиката по някакъв начин. Това удължава живота на една легенда. Случаят Че. Куба отблезязва 40 години без Че Гевара. Един от онези сюжети, които отдавна са напуснали историко-политическата памет и са превърнати в комерсиален образ, използван от следващите поколения, без дори да знаят достатъчно за човека, чийто лик е щампосан върху тениската им. Че Гевара е отличен пример за това как новото време си произвежда идоли, без да се кахъри за тяхното "досие", за техните лудости и недостатъци. И колкото повече се спори по-скоро черен или по-скоро бял е образът на един идол, дали е бил насилник или идеалист, толкова повече образът му се мултиплицира във филми, паметници и графити. А и латиноамериканците имат тази способност да бъдат многолики, все заради нещо да ги харесваш. В биографията на харизматичния аржентинец се преплитат медицина, философия, поезия, дипломация и военщина. Сред сайтовете, посветени на Че, е този. И този. В момента в Гърция тече фестивал за документални филми, търсещи повече детайли около живота му. Какво ли не е изписано за ирландския чар и вечната военна униформа на Че. Този човек излиза страхотно на снимките. И сред многото си революционни откровения, има и такива: "Бъдете реалисти, мечтайте за невъзможното".

Коментари

  1. http://dnevnik.bg/show/?storyid=384642

    Стига с този комунистически касапин Гевара! четете книгата на Умберто Фонтова "Истинският Че Гевара", която е в книжарниците.

    ОтговорИзтриване
  2. Дори около историческите "касапи", както ги наричаш, има любопитни моменти. Дори историческите луди като Хитлер са имали странни интереси и т.н. Винаги е ценно една подобна личност да се "прочете" и огледа от всичките й страни. И не казвам ли точно това - че въпреки, че не знаят много за Че Гевара много хора го използват като образ???

    ОтговорИзтриване
  3. eee selqni,ne znaete ni6to ot istoriqta a samo davate sme6ni komentari ot koito li4i niskata vi kultura!Che esta siempre el mejor!hasta la victoria siempre!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар