Пропускане към основното съдържание

"прекрасният северозапад"


Музеят в Чипровци. Там разказват как килимите се боядисват с естествени багрила. На стената има "палитра" от цветовете, които могат да се получат от градински растения. Да, във века на химията.









Прозорче на хотел в "Чипровци". Общината постегнала сградата и я продала. Сега това е най-уютно изглеждащото хотелче в този запустял и утихнал район.




Сграда в Берковица. Носи аромата на минало. Малко ретро, малко тъжно. Бели перденца по прозорците и един класически надпис за аптека.


Дървените фигури и лица на Ангел Паунов от Вършец. Продава ги на паркинга на Клисурския манастир. Разглежда хората и казва, че дървото предава всякакви нюанси.














Баба Люба пече червени чушки в двора на "Кръстевата къща" в Берковица. Оплаква се, че младите са до един "в Англия" и градчето е глухо.

Парченце от Берковица сутрин, след дъжд.















Църквата "Свето Възнесение Христово" в Чипровци, гушната на хълма, ненатрапчиво наблюдаваща.




"Боробенд" от Мало Буче. Семейна музика за сватби и тържества всякакви. Свиреха на един тротоар срещу заведение. Истинска улична духова музика.













И един гараж в Берковица. С мечтателни цветове. Винаги съм харесвала образите, които стоят като "кръпка" към мястото, просто заради смелостта да ги оставиш...






















Коментари