Пропускане към основното съдържание

Mess around*

Цветните коледни пожелания и sms-енергията да сме позитивни поне на празниците се удавиха в лошотии и странности. На света не му пука за смирението, за Коледа, за вглеждането малко отвъд повърхността на агресията и кресливото ежедневие. То не бяха застреляно семейство в САЩ, развилнял се австралиец в нощна София, хулигански изпълнения с пиротехника в Москва, вечните кръвопролитници в Пакистан, които този път ликвидираха Беназир Бхуто. Помня тази жена като по-млада. Един от образите от новините, които са се запечатали в паметта ми. Сега това ще бъдат само архивни кадри. Гала се съблече за "Playboy". Сайтовете се радват : "най-после", "ето и тя..." Мислех си, че точно тя няма да го направи. Явно шоу бизнесът си има "железни правила" и суетата е безпощадна. Рано или късно всички се разголват - физически или душевно. Снимат се голи или разказват детски спомени, показват черно-бели снимки, канят репортер в жилището си и готвят с него. А глезлата, която все кара пияна - Парис Хилтън, дядото я лиши от наследство, без да му трепне сърцето. И това стана около Коледа. Междувременно вчера в тъмното, до кварталната кръчма "Сите българи заедно" видях един Дядо Коледа да се преоблича. Натъкмяваше се с костюм, слагаше си брадата - там, на тротоара, до колата си, а всичките му атрибути бяха на задната седалка. Открих сайт, който се казва... "Шум.БГ", а в него и класирани... най-идиотските новини за годината... Пускам си "Mess around" на Рей Чарлз и за няколко дни ще се опитам да забравя за света и нежеланието му да утихне малко, околоколедно.

P.S. mess around - бъркотия, суматоха

Коментари

  1. Уви, все пак не си успяла да се откъснеш от света на новините. :)
    Оттам идва и това учудване. Аз от 20-ти декември не съм отварял новинарски сайт, не съм разгръщал вестник, не съм гледал новини. Не знам дали светът се върти или е спрял. И Парис Хилтън въобще не ми е в програмата :)))
    Простотии и абсурди се случват постоянно, независимо празник ли е или не. Я виж онзи случай в Африка наскоро, дето снимали филм в центъра на някакъв град. Екшън, американски. Престрелки, ала бала. Полицията обаче не разбрала че снимат филм и застреляла превантивно актьорите.
    От шум.бг могат да си го включат в класацията...

    ОтговорИзтриване
  2. повтарям Георги:уви.

    новинарски сайтове ги преглеждам по диагонал, точно за да не ми се спират очите на такива простотии. има интересни събития, за които е хубаво да знаеш. но тези "убийствени" заглавия вече ги игнорирам.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар