Пропускане към основното съдържание

кражба на годината

Ето я и следващата номинация за кражба на годината: след изчезналите валяци в Обзор, Враца и Разлог, народните носии от Нови Пазар и откраднатата мома в Петричко, идва ред на една по-"тежка" вещ - изчезналия танк "Майбах" в Ямболско... Ето и част от съобщението, подадено на медиите: "задържаният по случая майор Алексей Петров, заместник-началник на Седма мобилизационна база, е влязъл във връзка с двама граждани на Германия. Тримата заедно са успели да транспортират германски танк "Майбах" от района на село Лесово до Германия. " Раздвоена съм: между валяка и танка:)

Коментари

  1. Хм, не особено добре скрити заложби да се гепи негепимото показват някои елитни екземпляри на българския род.

    Дали пък постинга не трябва да се казва "Година на кражбата"?

    ОтговорИзтриване
  2. Това ме изуми като го прочетох из вестниците днес. Направо нямам думи!
    Военноисторическият ни музей доколкото знам разполага само с един танк "Майбах", всичко друго е закопано по границата с Турция и превърнато в "дотове".
    Тези танкове са парчета безценна история! Те са легенди... За съжаление официалните институции у нас след 1944 г. винаги са били пълни неграмотници по отношение на военноисторическите реликви - нарязват легендарните самолети "Месершмит" и всичко, що е немско от техниката, а то повечето е било. Техните наследници от "демокрацията" не се показаха по-читави и сториха същото. Т-34 също е легендарен танк, изнесъл на плещите си цялата война. И него го разфасоват или подаряват...

    Та хората просто са намерили някой запален колекционер с много пари и са намазали дебело. А как се изкарва танк през границата - тук вече е шедьовърът в приказката :))

    ОтговорИзтриване
  3. Аз просто се чудя за какво му е на някой валяк?!?! Какво му е ценното? Ако съм прост, светнете ме, моля ви :)

    Ние българите сме просто уникално изобретателни :) това ми идва наум като чета за тези кражби.

    А за девойката... думи нямам :)

    ОтговорИзтриване
  4. Е как какво?
    Един валяк е няколко тона метал. Това са доста...до-о-о-о-ста пари в пунктовете за изкупуване!

    Но един танк...Това вече е история! Някой трябва да се заеме с изкопаването и реставрирането на тези машини от границата - може да ги сложат в някой музей, парк или друго - както е в цяла Европа.

    ОтговорИзтриване
  5. Не можели да ги пренесат до музеите - тази глупост се чу в новините. Музеите ги искат, военните - не могат:) Това е. И си стоят заровени по южната граница.
    И все пак, дори стимулът да получиш пари за няколко тона метал, не е достатъчен/за валяците говоря/; трябва и известна доза авантюризъм:)
    А за кражбата на жена не мога да се произнеса:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар