Пропускане към основното съдържание

църквата... в мрежата

Българската православна църква имала позиция за донорството. Замислих се откога не съм срещала позиция на църквата по други важни въпроси - катастрофите, наркоманиите, хората с увреждания, благотворителността... Особено шумна в това отношение е... Варненската митрополия. Тя се изказва за секти, вероучението в училище, рекламата на Биг Брадър, агресията в училище, абортите. Имаше заклеймен от нейна страна гей-парад. Никога не съм търсила сайта на БПЦ. Реших да проверя има ли църквата "позиция по...". И попадайки на страницата, се притесних. Прилича на евтин и грозен търговски сайт. Поправете ме, ако греша. Страницата започва на английски и под иконата на св. Иван Рилски пише: the life of st. John of Rila. Избирам български и чета: "Най-после Православната библия и на български в Интернет! Благодарим на Интерклип ООД". Моля ви, посетете този сайт, той не носи нито грам от енергията на православието, духовността, смирението пред изкушенията на света, например рекламата... Пише, че най-обширната поддиректория била тази за "Църковен вестник", но много от линковете изобщо не работят. Върху отровно-зелен фон се появяват линкове към други православни църкви. А на едно от водещите места излиза "Патриаршеско и синодално пасхално послание от...1998 година". Добре, че има и по-смислени сайтове: "Православие.бг", "Религия.бг". Иначе с такъв сайт православието съвсем затъва. И губи чисто информативния си шанс да присъства в мрежата.

Коментари

  1. за пореден път се убедих, че трябва да се следва принципа - "аз и Бог". Никаква църква, та тя е проводник на ... прощавай, ама, само на неща заклеймени от християнството. Дори и уеб проповедничеството клони точно към Илиенци, а не към смирение.

    За съжаление...

    ОтговорИзтриване
  2. Имах предвид поне на санитарния минимум едно читаво нет-присъствие, с основни текстове и визия..., понеже животът се пренесе в интернет. Не става дума за проповеди и агитация, а за институционално изразяване: виж сайта на Ватикана -http://www.vatican.va/phome_en.htm.Иначе "църквата като посредник" си е друга тема, която тук изобщо не отварям.

    ОтговорИзтриване
  3. сайта на Ватикана е изразителен и изглежда направен с цел. права си, виртуално няма да може да се представи добре БПЦ.
    а и не съм искал да отварям и аз тази болна тема, прощавай, че така съм прозвучал. Може би по - точно ще звучи, че бледите физиономии наяве трудно ще станат запомнящи се личности в нета.

    ОтговорИзтриване
  4. Няма такъв смотан сайт! И как може да пише, че е официалният сайт на българската православна църква? Отвратително просто :(

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар