Пропускане към основното съдържание

И още за трамвая, управляван от премиера

Какво ли не се каза и изписа за ретро-клипа, предшестващ конгреса на БСП. За трамвая, в който Станишев и Данаилов водят населението към по-добрите времена. Това още веднъж доказва колко се впрягаме и за най-големите дреболии. Колко не можем с усмивка да приемаме някои ексцентрични решения на пи-ар-ите. Как всичко трябва да бъде омазано в черно - като в песента на Stones - Paint It Black. Затова много ми хареса отговорът на "Московска" 33. Може да изглежда встрани от правилата и сериозния тон на официалното общуване, но и без това напоследък кметът и премиерът си говоря като кръвно обидени едно на друго деца от квартала. Понеже линкът спестява част от свежестта на текста, ето го целия: "Във връзка с получени сигнали от обезпокоени граждани , че неквалифицирани водачи управляват трамваи Столична община апелира софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да подпаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев. Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3- месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление. Още преди курса кандидат- водачите полагат психо-тест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние. Столична община призовава гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт . Предупреждаваме ,че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве. Напомняме на гражданите ,че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет- система. По повод получените сигнали Столична община изпрати запитване до КАТ дали лицето Сергей Димитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса."

Коментари

  1. Абе то е ясно че се опитват да се шегуват, но чувството им за хумор е трагично, а и не желая факта на управлението им да се материализира в метафората на древния трамвай. Абе да се разкарат вече, бе.. не им ща розите, не им ща идеалите, не им ща трамваите!

    ОтговорИзтриване
  2. Комита, то всяко послание си е за определени хора, има си адресати - няма как всички да го харесат:) И с рекламите е така, и с филмите... Въпрос на симпатия и на хрумване. Дори да не са ми симпатични, дори да ми звучи вехто като от "На всеки километър", се получи хубава реплика, за разлика от предишните безумни диалози:)

    ОтговорИзтриване
  3. Персонално към Яна: сигурно си знаеш и сама,ама пишеш много добре, стилно, интерсно :)
    Тепърва ще почвам да те чета но това до сега което видях е супер :) Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Персонално към VL:
    Благодаря:)Имам слабост към думите открай време. Надявам се да ги използвам добре:)

    ОтговорИзтриване
  5. Ами то този празен трамвай не е реклама, а си е направо изповед-признание: на каруцата на БСП няма хора и колкото за един файтон - и вместо оптимизъм навява само тъга. А това прави цялата трамвайна история жалка.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар