Пропускане към основното съдържание

Обречена кауза

Да намериш плюшена играчка без т.нар. пискун в корема? Изгубена предварително кауза. Когато синът ми беше по-малък, ми беше много неприятно да получава купища различно писукащи, врещящи, мяукащи, пеещи фалшиво и прочие плюшени играчки. Някои от които с безкрайно неиздържан външен вид - добавени светещи елементи по ушите или лампички на корема, или украсени с повече от един брой сърца с потресаващия надпис "I love you". 

Малко са сред тях онези, които са семпли като визия и цвят, не издават звук и приличат на първообраза - например лъвът да прилича на лъв, а не на кенгурче, а кравата - да бъде крава вместо неустановено животински вид. Наскоро се наложи да търся подарък за 7-8 годишно дете. 

Вярвате ли, че в достатъчно голям магазин всичките плюшковци звучаха? Избираш някоя симпатична, гледаща умилително, достатъчно гладка и нежна играчка и звукът, който излиза от нея те довършва. Пример: светлокафява маймунка, която квичи/не преувеличавам!/ като добитък пред ножа. 

Не разбирам манията на китайските производители на играчки да озвучават. Ама никак не я разбирам. За бебета е неподходящо. За деца, които гушкат играчките си в леглото, както повелява класиката от филмите - също. За родителите - пискливите и неадекватни звуци са голям тормоз. За кого звучи "музиката"?

Коментари

  1. да не забравяме и почти непоправимите поражения върху изграждащия се вкус на детето.

    ОтговорИзтриване
  2. Има(ме) достатъчно и без пищялки ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Пламене, а твоята естетска и дизайнерска гледна точка към този феномен ми е още по-интересна???

    ОтговорИзтриване
  4. някакси немога да се саглася.работя в един от тези"големи" магазини и мога да кажа 4е пове4ето ни игра4ки са без тези "пищялки".

    ОтговорИзтриване
  5. А аз пък имам колекция от 50-тина такива, което вероятно е "представителна извадка" и повече от половината имат... Може би нямам късмет да се запозная с тихите.
    "Съглася" се пише с "ъ".

    ОтговорИзтриване
  6. Не съм оглеждал подобни играчки, защото не ми се е налагало да купувам. Но си мисля дали не може да се изключи звука? Може да е съвсем просто - изваждане на батерийката. А блогът ми харесва. Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  7. "Изваждането на батерийката" е съпроводено с не много естетичната мисия да отвориш корема на животинчето и после да го зашиеш:) Ако детето е малко и не разбира - ОК, но ако е по-големичко, ще трябва да се обяснява тази диверсия:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар