23 септември, 2008

защо четвъртият биг брадър става

За първи път от три години насам се загледах в Биг брадър. Помня, следих първия. След това ми стана досадно, предвидимо, празно. А VIP-изданието по замисъл ми дойде в повече. Натрупаха се много фактори да не си губя времето, увлечена в публичния шпионаж на поредната лъскава къща, пълна с глезльовци и странни птици, които се радват да ги дават по телевизора.
Сега обаче е различно. Първо я няма къщата тип "списание" или "сапунен сериал" - има дискомфорт: малко студ, малко походни условия, потискащата гледка на раздробен самолет. Засега. Второ - толкова много жени накуп в тези екстремални условия. Няма да я има и стандартната линия на напрежение или привличане между двата пола, поне. И трето -най-сетне някой се сети за ефекта на обществено "възпитание" на телевизията - готина лесбийка, красива циганка, мъдра мюсюлманка, борбена сляпа жена - такъв е светът, в който живеем. Има нужда тези невидими граници и различия помежду ни да се показват, съвместяват и осветляват по-често в медиите, макар и в риалити-шоу. А може би тъкмо там ефектът е по-силен.
Това ще е най-провокативният Биг брадър. Заради всичко изброено, заради крайните реакции, които може да предизвика. Но като рискуваш да заложиш на крайности, очакваш и крайни реакции. И огромен рейтинг.

p.s. С влизането на мъжете в паралелния самолет става още по-интересно:)

Няма коментари: